kerstins bilder

Från 1930 och framåt var Kerstin Wahlund i Mölle på somrarna hos sin mormor på Bidevindsvägen. Många år senare köpte hon ett hus i Mölle, Villevallan på Bökebolsvägen. Efter 22 år på den adressen flyttade hon och maken Fredrik till Gylleröd. Hon var en av de allra första som började spela boule i Mölle.
   
– Det började på hösten 1989. Jag hade sett några entusiaster spela, och tyckte att dom verkade ha så roligt. Där var Olle Könsberg, Sune Rydén, Thage Thiis. Fredrik var med, och jag tror att Gunnar Södergren och Barbro Möller också fanns bland de tidiga boulespelarna.
   
– Vi spelade på gångvägen på östra sidan om stationshuset och en bit söderut.
– Olle Könsberg ser jag som den verklige grundaren av Mölle Bouleklubb. Flera andra var viktiga i starten, bland annat Sune Rydén och Åke Thomson. Fredrik fanns också med.
   
– Jag tycker att den här bilden visar så bra hur det började. Inte mycket var serverat, utan det gällde för de tidiga entusiasterna att göra det mesta själva.
– Åke och Wera Thomson flankerar bilden. Mellan dem är Lisa Seger i den gula tröjan, och bakom henne står Barbro Möller.
   
– Barbro hade en egenhet. Hon kastade inte kloten, hon rullade dom!
– Klubben började tidigt med att ha en samling i december. Om vädret tillät spelade vi en match. Bilden är från julen 1991.
   
– Längst till vänster står Malte Nilsson och sedan följer jag själv och Per, en av mina tre pojkar. Därefter är det Greta Yngve, KG Hansson, Gunnar Södergren, Maj-Britt Hansson och Barbro Möller.
   
– Barbro har med sig sin första hund. Den, liksom nästa hund, skulle alltid vara med.
– En anledning till att jag och Fredrik började med boule var att han hade köpt två bra uppsättningar klot. Vi hade spelat golf sedan femtiotalet, och jag kände att det var till hjälp i boule.
   
– Jag tyckte om att både träna och tävla, och när det gick bra för mig blev jag sporrad.
– Den här bilden tog jag på Alla helgons dag 1992. Greta Yngve står närmast kameran och sedan är det Marianne Julin.
   
– Jag måste berätta en sak om Marianne. En gång att hon hade varit och tränat. Det gick jättedåligt och hon var på uruselt humör när hon gick hem till Sillgränd. Sent på kvällen, när hon har gått och lagt sig, kommer hon på att hon glömde att kratta banan. Hon går då i bara nattlinnet raka vägen tillbaka till banan.
   
– Än i dag hör jag hennes härliga skratt när hon avslöjade sitt nattliga äventyr.
– Thage Thiis hade alltid med sig sitt dragspel. Han spelade på våra fester och sammankomster, och han var alltid glad och trevlig.
   
– En riktig glädjespridare!
– Jag vann damsingeln i 1994 års klubbmästerskap. Hilde Wellberg blev tvåa den gången.
   
– I herrsingel var Per-Erik Schyberg (grön jacka) bäst det året. På andra plats kom Sten Björkegren.
– En typisk prisutdelning med kaffe, vin och korv. Lägg märke till kepsarna! Ulla Schyberg hade gjort ett fint klubbmärke som passade att sätta i mössan.
   
– Per-Erik Schyberg står längst till vänster, och sedan kommer Elsie Nilsson. Mannen i en röd tröja var från Höganäs, men jag vet inte vad han heter.
   
– Damen i vitt är Dana Berglund. De återstående är KG Hansson, Åke Thomson, och så jag själv.
– Det var KG Hansson som kläckte idén till Tosingakuppen som hölls på sommaren under tre, fyra år.
   
– När det här lejonet dök upp ett år var det ingen, absolut ingen, som visste vem det var! Vid demaskeringen visade det sig att det var Maggie Glavå. Vi tyckte att det var väldigt roligt.
– Bilden är från jultävlingen 2000. Ni ser Per-Erik Schyberg, Jan Andersson och Maggie Glavå ... utan förklädnad.
– Per-Erik Schyberg bjöd hela det här gänget till Karlaby gästgiveri utanför Simrishamn. Där spelade vi boule, åt gott och sov över.
   
– Dom som var med var Christer och Karin Bolin, Bengt och Inger Bring, Solveig Denker-Edström och Nils Edström, Inger Franzén, KG och Maj-Britt Hansson, Per-Erik och Ulla Schyberg, Wera och Åke Thomson, och så Greta Yngve.
– Jag vill gärna få med några bilder från senare tid också. Den här och dom följande är från en julfest, jag tror att det var 2008.
    – Gunnar Edström, som blev klubbens ordförande det året, pratar med Inger.
– Jan Andersson har betytt mycket för klubben. Han såg till att banorna alltid var fina. Och han gjorde ständiga förbättringar av staket, bänkar och förråd, ja av hela området.
– Kjell Larsson och Anna-Greta Svensson har varit med i många år, och dom har alltid varit aktiva.
   
– Kjell skötte klubbens ekonomi i flera år och Anna-Greta har sålt lotter på otaliga fester, alltid med gott resultat.