karins bilder

Karin Bolin bodde permanent i Mölle under åren 1986–2012 i Möllestugan som ligger på Halls väg nära hamnen. Det är en av byns äldsta byggnader, uppförd 1799. Numera bor Karin i Malmö.
   
– Christer, min man, var den som började spela boule. jag tror det var 1990. Men redan året efter kom jag med, och det har jag haft mycket glädje av.
   
– Jag hade aldrig varit mycket för idrott, så jag spelade varken tennis eller golf innan jag började spela boule. Men jag kom snabbt in i det, och tyckte att det var väldigt roligt. Under många år spelade jag jättemycket, jag till och med tävlade på flera olika platser i södra Sverige.
   
– Jag uppskattar boule fortfarande, och är med då och då när det är träning eller tävling.
– Det hade varit en dubbeltävling 1993. Hilde Wellberg och Christer spelade ihop. De mötte Maj-Britt Hansson och Malte Nilsson.
  
– Vilket par som vann minns jag inte, men det syns att dom hade trevligt.
– Städdag på hösten 1993. Jag ser inte vilka alla är, men dom här känner jag igen: Per-Erik och Ulla Schyberg, KG och Maj-Britt Hansson, Åke och Wera Thomson, Charlie Swensson, Gunnar Södergren, Greta Yngve, Kerstin Sune, Lars Cronberg, Malte Nilsson ... och så Christer förstås.
– Vi gick ganska ofta till Söderbergs och åt ihop. Bakpå kortet har jag skrivit att det är taget 1993; det kan ha varit en julfest.
   
– Ganska ofta gjorde vi saker improviserat också. Jan Andersson kunde till exempel ringa runt och fråga om folk var pigga på att spela. Det var inget ovanligt att ett trettiotal personer kom ner.

– Och efteråt kanske det var nån som sa: Ska vi gå till Söderbergs eller Intim? Dom som kunde hängde med, och det kunde bli tjugo personer. Det var vårt nöje!

– Den andra boulebanan invigdes den 19 maj 1994. Många medlemmar var på plats, och minglade runt med ett glas mousserande i handen.
   
– Thage Thiis utbringade ett trefaldigt leve för Mölle Bouleklubb.

– Den här bilden är också från 1994, och det är tydligt att det har varit prisutdelning.
  
– KG Hansson står längst till vänster. Sedan följer Kerstin Wahlund, Ethel Attrén, Tage Johansson, jag själv och John Andersson.
– Klubbens ordförande, Per-Erik Schyberg, visste att det skulle bli ett veteranrally i Kullabygden 1994.
   
– Han föreslog arrangörerna att förlägga ett etappstopp till Mölle och ge deltagare möjlighet att pröva på att spela boule, och så blev det.
   
– Per-Erik står längst till höger. Mannen intill honom är Malte Nilsson.
– Gunnel Anderson, Maj-Britt Hansson, Ulla Schyberg och jag bjöd rallyförarna på Ekströms blåbärssoppa.
   
–Vädret var inget vidare, men folk verkade trivas och stämningen var det inget fel på.
– Kvinnan i gul T-shirt heter Elsy Persson. Hon var i Mölle som min gäst. Elsy hängde med mig till boulebanorna och deltog i spelet.
   
– Hon spelade med John Andersson, och dom mötte Per-Erik och Ulla Schyberg i en omgång.
– Den andra banan innehöll mycket sten och krävde hårt arbete. Gubbarna fick plocka sten och lägga på mycket sand för att den skulle bli någorlunda jämn.
   
– Jag tog den här bilden tidigt på våren 1995. Det är Per-Erik Schyberg, KG Hansson och Christer som drar välten
– Några gånger hade vi gökotta i Himmelstorp, en gång i Krapperup. Året här är 1995. Kanske var det SPF som stod som arrangör, det kommer jag inte ihåg.
   
– Ulla Schyberg i blå keps är inte att ta fel på. Sedan följer Sigbritt Karlsson. Vid bordsänden sitter Maj-Britt och KG Hansson. Jag, Christer och Kerstin Swensson kommer därefter. Charlie Swensson och Per-Erik Schyberg hamnade utanför bild.
– I augusti 1996 var vi med och tävlade i en stor turnering i Lidköping. SPF arrangerade, men alla spelare från Mölle var samtidigt medlemmar i Mölle Bouleklubb.
   
– På damsidan ställde vi upp med två lag i Trippel. De bestod av Kerstin Swensson, Ethel Attrén, Maj-Britt Hansson, Hilde Wellberg, Greta Yngve och jag själv.
   
– Det var så roligt att vi fortsatte flera år på andra orter. En gång tog vi till och med guld.
– Mölle ställde också upp med ett herrlag i Lidköping . Det bestod av Charlie Swensson, KG Hansson och Christer.
   
– Det gick mycket bra fast det var första gången som laget tävlade på den nivån. Spelarna kunde åka hem med en bronsmedalj i bagaget.
Tosingakuppen i oktober 1999 var festlig! Christer var fransman med mustasch och jag hade klätt ut mig till Pippi.
   
– Sen ser ni Inger Bring som Lucia, och därefter kommer Greta Yngve, Anna-Greta Svensson, Maggie Glavå, Rose Romander och Kerstin Swensson. Åhh vad vi skrattade!
– Den här bilden är från Tosingakuppen året därpå. Christer hade klätt ut sig i sin morfars länsmansuniform.
   
– När han såg Greta Yngve komma i sin anskrämliga utstyrsel skyndade han fram och sa barskt: Nu tar vi hand om dig!
   
– Greta var alltid påhittig och rolig. När hon spelade boule försökte hon dirigera kloten med tillrop som Lite till! Stopp!