genomförda tävlingar 2014

Gentlemens Boule den 18 november

Tolv tävlande ställde upp i klubbens senaste disciplin. Grått och kallt var det, men vad gjorde det.

Tävlingen är ny för i år, och nytt var också ett särskilt vandringspris i form av att väldigt långt snapsglas med härlig rymd för dryck och med Kronblom påmålat. Det är ett udda pris, eftersom det inte går till segraren.

Klubbens första Kronblom blev Bobs Svensson efter särspel mot Lars Dietrichson, vilket vi gratulerar till. Glaset ska vid nästa års tävling återbördas till tävlingsbordet, väl fyllt med en lämplig dryck till deltagarna.
Partävling den 16 oktober

Det här var årets sista schemalagda bouletävling. Det var en partävling med tio par anmälda, men det tjuriga vädret skrämde bort de flesta, och kvar stod fyra tappra par. Vädret bättrade sig raskt och efteråt var alla spelare nöjda. Segrare i dagens tävling blev Bosse Hansson/Kjell Larssson.

Det här innebär att vi för tredje året i rad kunde genomföra samtliga tävlingar.

Det kan bli ytterligare en tävling – Gentlemens Boule – i början av november. Men det beror på vädret. Besked kommer. Dessutom försöker vi förstås genomföra en tävling i samband med julfesten.
KM Trippel den 18 september

Sex lag ställde upp i tävlingen, allså inalles arton deltagare. Vädret var fint, så de yttre förutsättningarna var idealiska. Däremot ramlade väl kloten inte alltid in som det var tänkt.

Det segrande laget vann tre matcher av fem. Men det räckte för att övriga deltagare kunde hurra för årets trippelmästare: Nils Blom samt Arne och Lena Rössel.
Golf och boule den 4 september

I ett underbart väder startade dagen med golf med fjorton deltagare, sju damer och sju herrar.

På eftermiddagen följde boule med 24 tävlande och efter detta samlades alla för en stunds gemenskap med förtäring. En härlig dag för klubbens historieböcker.

Mottagare av de sex priserna i golfen blev bland damerna Inger Edström, Eva Hed och Birthe Sahlsten och och bland herrarna Bertil Berg, Björn Sahlsten och Kaj Zaar.

Inte mindre än tio boulepriser delades ut och mottagarna var Bertil Berg, Nisse Blom, Gunnar Edström, Eva Hed, Erika Johansson, Ronny Klang, Kjell Larsson, Per Nauclér, Kaj Zaar och Lars-Erik Zenkert.

Bilderna visar golfarna väl samlade inför starten klockan nio och samtliga pristagare som var närvarande vid sammankomsten.
Ladies Boule den 21 augusti

Årets turnering samlade 18 spelsugna damer, och tävlingen gick i tre set. Spel två mot två innebar snabbare rundor än normalt.

Tävlingen började med lite regn, men detta avskräckte ingen, utan spelet fortsatte som om ingenting hade hänt.

Ann Rössel vann. Övriga pristagare blev Eva Blomberg, Vivi Delshammar, Carola Hannah, Lena Heiberg, Susanne Nauckhoff och Christina Twengström.
Singel den 31 juli

Det var 24 spelare som var med i tävlingen. Solen lyste över oss i vanlig ordning; låt det fortsätta så under alla tävlingsdagar.

En enda spelare lyckades vinna alla sina tre matcher, Ann Rössel. Ytterligare nio pristagare fick bära hem en flaska prisvin: Nisse Blom, Kjell Larsson, Jan-Erik Persson, Arne Rössel, Maja Stenberg, Bobs Svensson, Knud-Erik Vingtoft, Lars-Erik Zenkert och Åsa Östanskog-Rothoff. Särskilt roligt med Åsa som deltog i sin första bouletävling i Mölle.
KM Singel den 10 juli

Tävlingen spelades i härlig högsommarvärme, vilket fick några av deltagarna att pusta. De var indelade i tre grupper med fem i varje grupp.

De som pustade minst kunde ta sig till finalspelet: Gunnar Edström, Bosse Hansson och Bobs Svensson. Bosse tog hem segern, men i stark konkurrens. Samtliga finalister vann nämligen var sin match, så kvoten fick avgöra.

På bilden syns Bosse med dels vandringspriset, dels två vinflaskor som tillkom segraren. Övriga finalister, och de som placerade sig tvåa i respektive grupp, fick vardera en vinflaska.
Mixed den 26 juni

Dagens tävling kunde genomföras trots svarta moln och lite muller omkring oss. Sexton par deltog i en härlig, uppslupen stämning.

Gunilla och Ronny Klang vann. De följdes av ytterligare fem pristagare – som också gick hem med var sin vinflaska.
KM Dubbel den 12 juni

Tio par samlades för att kämpa om titeln KM Dubbel. Vädret har haft en förmåga att vara med oss vid varje tävling och så också denna dag.

Efter gruppspelets fyra matcher bjöd klubben på grillad korv. Sedan samlades de bästa paren för finalspel. Där möttes Bosse Hansson/Gert Svensson och Jan-Erik Persson/Gunnar Edström.

Efter att slutsignalen hade gått hamnade bägge paren på 10–10.
Det måste alltså bli särkast. Bosse/Gert kom närmast Lillen och blev därmed årets klubbmästare i dubbel. Grattis!
Singeltävling den 22 maj

Det var 28 personer som var med och tävlade i strålande sol och härlig sommarvärme. Vem skulle stå som segrare?

Det blev till slut ett spännande särkast mellan Carola Hannah och Bosse Hansson under domaren Mårten Stenbergs övervakning. Båda vann sina tre matcher och slutade på samma poäng, men i särkastet fick Carola ge sig.

Utöver dessa båda kunde ytterligare åtta spelare lyckligt vandra hem, tyngda av varsin flaska vin.
Partävling den 1 maj

Det var sexton par som deltog i årets första partävling som genomfördes i en kylig nordanvind. Birgitta var väl förberedd som synes. Men solen värmde skönt under fikapausen.
Segrare, och det enda par som vann sina tre set, blev Ann och Lennart Rössel. Övriga pristagare: Jan-Olof och Margareta Magnusson, Per och Vivi Delshammar, Bobs och Jan-Erik Persson, Bosse och Birgitta Hansson samt Gunnar och Inger Edström.
Påskaslaget den 10 april

Tretton spelare deltog i säsongens första tävling, kallad
Påskaslaget, och i linje med detta bestod priserna av ägg.

Sex tävlande gick lyckliga hem för att måla ägg inför påsken:
Ann-Kari och Lars-Erik Zenkert, Bobs Svensson och Kjell
Larsson samt Erika Johansson och Gunnar Edström.
GLAD PÅSK önskas samtliga!