genomförda tävlingar 2019

Klubbmästerskap i Dubbel 13 juni
En sån härlig dag! Solsken och varmt och 28 förväntansfulla spelare med rosor på kinderna. Bästa tänkbara förutsättningar för att genomföra klubbmästerskapet i Dubbel. Alla spelade fyra matcher i en grundomgång varvid en välbehövlig lunchpaus tog vid och alla serverades en färdig lunchsmörgås. Därefter följde en finalomgång där de fyra bästa lagen från kvalet gjorde upp om den åtråvärda titeln som Klubbmästare i dubbel 2019. Alla mötte alla och när resultatrapporten summerats och dubbelkollats stod Lena och Arne Rössel  som segrare tätt följda av Lena och Jörn Heiberg , Jan-Olof Magnusson och Jan-Erik Persson och Gunilla och Ronny Klang. För att komma fram till detta resultat hade det under de sex timmar som tävlingen varade kastats sammanlagt 22.164 klot i kvalet och 3096 klot i finalen, alltså 25260 dunsar totalt. Siffrorna är inte helt statistiskt säkerställda men grundar sig på en ganska trovärdig algoritm (egen).

Inramningen kring finalspelet var kanske det mest glädjande av allt. Nästan alla som inte fick spela final satt troget kvar som publik och hejade och applåderade alla fina prestationer på banorna.
 
Gå till Bildarkivet och lite bilder från dagen.

 

Partävling 16 maj
I strålande sommarsol tävlade tio par om de attraktiva priserna. Tillsammans med trogna åskådarna Erika och Vib var totalt 22 personer samlade. Nöjdast av alla blev Vanda och Tony som vann tävlingen med tre segrar och plus 15 i differens. Nöjda var också Ann och Lennart samt Arne och Jan-Olof på andra resp. tredje plats. Mindre nöjda var resten med sitt tävlande men skulle förbättra sig till nästa gång. Några tyckte att kaffepausen var mest givande där allt från mest krocksäkra bilar diskuterades, liksom Bianca Ingrossos framträdande i TVs morgon-
program. Se Tonys bilder i bildarkivet.

Singeltävling 2 maj
Soligt men mycket blåsigt och ganska kallt. 22 spelare trotsade väderförhållandena och
spelade tre matcher med kaffepaus efter två. Tävlingen leddes förtjänstfullt av Stina och
Jan-Erik Persson. Segrarinna i dagens tävling blev Erika Johansson med ett koppel herrar
efter sig: Lars Cronberg, Bosse Hansson, Tony Delitala, Jan-Olof Magnusson och Vib Sakaria.

Partävling 11 april
8 vårystra par hade anmält sig till tävlingen. Soligt och fint väder.
Susanne hade torkat alla soffor. Segerparet hette Gunnar Edström och Sven-Erik
Hörngren och tvåa kom Lena och Jörn Heiberg.

Singeltävling 21 mars
Våren har kommit! Bakom kapellet har blåsippor visat sig och i Pers trädgård har räfsorna börjat sitt arbete. Även boulebanorna har fått våryra. I 'sisådär' väder spelades årets första singeltävling i två set. Tolv entisiaster dök upp. Överlägsen vinnare blev Jorma. Dagmar kastade till sig andraplatsen och därefter kom Gunnar och Lars.