genomförda tävlingar 2015

Årets julboule

Trettiotvå tappra boulespelare samlades den 4 december. Efter orkan och stormbyar samt mycket regn de senaste dagarna sken det upp och solen kom fram. Vinnaren korades efter skiljekast mellan Lars Cronberg och Inger Edström.

Vi delade för första gången ut julboulens vandringspris, en korp av Klase. Pristagare blev John Albertsen, Monica Bengtson, Eva Blomberg, Lars Cronberg, Inger Edström, Birgitta Hansson, Bo Hansson, Stina Persson, Eva-Lena Svensson och Christer Wallentin.

På kvällen fortsatte det med bouleklubbens julbuffé.
Partävling den 15 oktober

Det här var den sista tävlingen för säsongen. Vädret var soligt, men lite kyligt, och sexton personer var med. Det vinnande laget bestod av Gunnar Edström och Per Sjökvist. Bobs och Eva-Lena Svensson kom på andra plats. Arne och Lena Rössel blev trea.

Picknincken åt vi i solen vid byförreningens fina bord . Tävlingsledare denna gång var Jan och Susanne Nauckhoff. Foto Bosse Hansson
Singeltävling den 1 oktober

Tolv tappra boulespelare möttes i dagens singeltävling. Jan-Erik Persson vann med tre vunna matcher. Tvåa blev Arne Rössel, även han med tre vunna omgångar. Lars Cronberg blev trea, och Lennart Rössel slutade som fyra.

Stämningen var god, och under kaffepausen lottade vi ordningen på boulestegen. Du kan se stegen på bilden här intill och på klubbens stora anslagstavla.  Arne bränner in namnen på de senast anmälda.
KM Trippel den 17 september

I år hade bara fyra lag anmält sig till den här tävlingen. Vinnare blev laget med Ann Rössel, Lennart Rössel och Björn Twengström. De vann alla sina tre matcher. Laget med Jörn Heiberg, Lena Heiberg och Jean Wagner blev tvåa.
Partävling den 10 september

Tolv par var med och spelade. Suveräna segrare blev Nils Blom och Gunilla Bunke; det enda paret som vann alla sina tre matcher. Gunnar Edström och Per Sjökvist kom på andra plats, tätt följda av Björn och Christina Twengström.
Ladies Boule den 9 september

I dag avgjordes Ladies Boule i strålande sol. Det var sexton ladies som kämpade om de tre priserna. Vann gjorde Gunilla Klang med Gunilla Bunke som tvåa och Karin Svensson som trea. Foto Arne Rössel.
Golf och boule den 20 augusti

Klubbens klassiska golf- och bouletävling lockade sammanlagt knappt 40 medlemmar. Resultatet i golftävlingen blev en storseger för familjen Rothoff.

Damer: 1. Åsa Rothoff, 2. Susanne Nauckhoff, 3. Eva Hed, 4. Gunilla Klang. Herrar: 1. Kristian Rothoff, 2. Kaj Zaar, 3. Gunnar Edström.

Bouletävlingen vanns av Eva Blomberg. Sven-Erik Hörnlund visade att han har störst förbättringspotential. Resultatet blev följande: 1. Eva Blomberg, 2. Ann Rössel, 3. Per Delshammar, 4. Jörn Heiberg, 5. Vivi Delshammar, 6. John Albertsen.

Efter prisutdelningen deltog cirka 30 medlemmar i ett grillparty, och då kom byföreningens nya grill till användning.

Bosse Hansson
Gentlemens Boule den 18 augusti

Sexton gentlemen deltog i tävlingen. Vädret var strålande
och spelet flöt bra. Resultatet blev:

1.  Bosse Hansson
2.  John Albertsen
3.  Jan-Olof Magnusson
4.  Gunnar Edström
5.  Arne Rössel

Sven-Erik Hörnlund vann Kronblom, klubbens fina vandringspris.
Sommartävling den 14 augusti

I den här tävlingen deltog 54 spelsugna medlemmar. Nytt för i år var att tävlingsledaren hade delat in alla i tremannalag med namn i bästa Ikea-stil. Jag ingick i lag Avoga. Solen sken men det blåste upp till 14 sekundmeter i byarna, så det var tur att vi hade fått sommarvärme i luften.

Ragna Wallentin, Nisse Blom och Lars-Erik Zenkert segrade och får nu dela äran och förmånen att ha tävlingens vandringspris.

På den efterföljande sommarfesten deltog 78 medlemmar med glatt humör. Vi som var med kan konstatera att det inte är lätt att ha ett så stort tält stående i den kraftiga, byiga vinden. Vår Sånganförare, Per Nauclér, ledde allsång och hade tagit fram en egen Möllevariant av Så här ska det låta. Tack alla som på olika sätt bidrog till att tävling och fest blev så lyckade.

Lennart Rössel fotograferade under eftermiddagen och kvällen. Se flera av hans bilder från tävlingen och den efterföljande festen, klicka här

Bosse Hansson
Singel den 30 juli

Här kommer en bild av sex vinnare plus en jumbo. De är från vänster:

Kjell Larsson, fyra med 3 poäng och kvot 22
Arne Rössell, två efter omkast med 3 poäng och kvot 27
Birgitta Hansson, etta efter omkast, 3 poäng och kvot 27
Lennart Rössel, trea med 3 poäng och kvot 26
Bo Hansson, femma med 2 poäng och kvot 22
Lars Cronberg, sexa med 2 poäng och kvot 13
Birgitta Göransson, tröstpris

Vi hade tur med vädret, tävlingen förlöpte i solsken och glädje.
KM i singel den 10 och 13 juli

Lars Cronberg blev ny Klubbmästare i Singel. Det var 19 spelare som ställde upp i singelmästerskapet i år.

Vi spelade i fyra kvalgrupper och segrarna gick vidare till final. På grund av det kraftiga regnet på fredagen stod banorna mer eller mindre under vatten då finalen skulle spelas efter lunch. Eftersom
banorna inte var spelbara spelades finalen i stället måndagen därpå.

På bilden kan du se segrarens vackra vandringspris. Lars Cronberg vann alla sina tre matcher i finalspelet. Resultatet blev:

1. Lars Cronberg
2. Lennart Rössel
3. Ronny Klang
4. Jan-Erik Persson
Partävling mixed den 25 juni

Tävlingen blev snabbt fulltecknad. På tävlingsdagen höll sig regnet borta, men det var bitande kallt.

Solklar segrare blev Eva Blomberg/Sven-Erik Hörnlund med tre vunna matcher och + 20 i kvot. Jan och Susanne Nauckhoff vann också sina tre matcher och blev tvåa.

1. Eva Blomberg och Sven-Erik Hörnlund
2. Jan och Susanne Nauckhoff
3. Hasse Hansson och Marianne Piva
3. Birgitta och Bosse Hansson
5. Gert Svensson och Jean Wagner
KM i dubbel den 11 juni

Det var sexton par som ställde upp i år. Vi spelade i fyra kvalgrupper och segrarna gick vidare till final.

Eva-Lena och Bobs Svensson vann alla sina tre matcher i finalspelet och blev klubbmästare med stor marginal. Övriga finalpar vann var sin match.

1. Eva-Lena och Bobs Svensson
2. Jan-Olof och Margareta Magnusson
3. Gunnar Edström och Bosse Hansson
4. Pippi Brodén och Carola Hannah
Singeltävling den 21 maj

I solig försommarvärme genomfördes »Bokskogens« singeltävling med 24 deltagare.

Vinnare blev Lena Heiberg. Övriga pristagare var Nisse Blom,
Lars Cronberg, Gunnar Edström, Jan-Olof Magnusson,
Vib Sakara, Jean Wagner och Anne-Corinne Vingtoft.

Jan-Erik och Stina Persson
Partävling den 30 april

Bekymrad tittade jag på DMI och andra vädertjänster på
onsdagskvällen. Jag skrev ett mejl till EbbaWachtmeister och
frågade om vi fick låna stationshuset om det skulle regna på
torsdag eftermiddag.

Ebba gav ett positivt besked, och det kändes bra. Därför
plockade Jan och jag inte fram stolar och bord inför tävlingsstarten, utan vi förvandlade biblioteket till resultatrum.

Klockan 13 ösregnade det, men alla anmälda deltagare kom ändå. Några backade ut och gick hem, rädda om hälsan. Oj, vad det regnade och så kallt det blev, men första omgången genomfördes planenligt trots de yttre omnständigheterna.

Efter den kunde vi dra oss in i stationshuset, packa upp fikakorgarna och bli varma. Vi kortade ned till två spelomgångar. Efter pausen var det inget regn alls, så andra ronden gick fint.

Prisutdelningen skedde inomhus. De bästa paren var Sven-Erik Hörnlund och Erika Johansson, Arne och Lena Rössel, Per och Vivi Delshammar samt Ann och Lennart Rössel.

Alla verkade nöjda när det var dags att gå hem, smälta intrycken från dagens tävling och ladda om för Valborgsmässofirandet.

Susanne Nauckhoff
Påskaslaget den 9 april

Efter en ganska kylig påsk kom vårvärmen till vår första
tävling. Jackorna åkte av vartefter tävlingen gick och alla såg ut att trivas i vårsolen.

Det var slutligen sexton spelare som gjorde upp om segern. Dagens segrare blev Birgitta Hansson som vann för första gången någonsin. Övriga pristagare blev Pippi Brodén, Carola Hannah, Lena Heiberg, Jan-Olof Magnusson och Arne Rössel.