Boulesäsongen avslutades den 30 november med en sedvanlig bouletävling. Trots lite kyla ställde fyrtio spelare upp, men glöggen värmde och livade upp.

De sex som hade turen (?) med sig fick ta emot sina priser under kvällens fest. Julfesten lockade 54 personer som avnjöt Rolf Järnmarkers julbord. Lennart Kvistbergs pianospel blev också mycket uppskattat.

Bilder
oOo

Partävling mixed den 25 oktober

Trots den sena tiden på året var tio par med. Också denna tävling kunde genomföras – fast det var både kyligt och blåsigt – vilket innebär att samtliga planerade tävlingar i år har spelats, ofta med många tävlanden.

Per och Vivi Delshammar stod som segrare i dagens tävling. Ett andrapris gick till Bertil och Lena Berg. Gunnar Edström och Ingrid Franzén kom trea.

Bilder
oOo

Singel den 11 oktober

Tävlingen genomfördes i fantastiskt höstväder, solen flödade under fikapausen.

Vivi Delshammar och Kjell Larsson delade segern; de vann all tre set. Karin Svensson kom trea.

Bilder
oOo

Damboule

För första gången arrangerade klubben en särskild damdag som lockade 16 förväntansfulla deltagare, laddade inför matchen.
Vädret var bra – glädjande efter onsdagens ihållande regn. Efter två set grillades korv som intogs under en bar och ljummen himmel. Ett tredje set avslutade tävlningen.

Pippi Brodén vann. Hon följdes av fyra ytterligare pristagare: Gunilla Bunke, Vivi Delshammar, Christina Nauclér och Ann-Kari Zenkert.

Tove Carlberg tog initiativet till dagen en tid sedan. Efter den fina uppslutningen kommer en damtävling att finnas med i klubbens ordinarie tävlingsprogram.

Bilder
oOo

KM Trippel

Tävlingen samlade sex lag under en hotfull himmel, men frånsett ett kort regnuppehåll kunde samtliga matcher avgöras – till slut i härligt väder.

Ett lag sopade banorna med övriga. Det vann alla sina fem matcher och bevisade därmed att även nybörjare kan vinna. Två av segrarna anslöt sig i somras och den tredje så sent som i höstas.

Ann och Lennart Rössel jämte brodern Arne Rössel kammade hem förstapriset. Vid klubbens årsmöte kommer de dessutom att få sina silverplaketter liksom övriga KM-segrare.

Bilder
oOo

Golf och boule

Klubben anordnade sin årliga golf- och bouledag den 10 september i ett härligt väder. Fjorton golfare deltog, och samtliga var sedan med på eftermiddagen och spelade boule. Totalt 32 tävlande. Dagen avslutades med korvgrillning och prisutdelning.

De två bästa golfdamerna fick var sitt pris, Christina Dunberg och Lena Berg. I herrklassen lyckades Lars-Erik Zenkert och Bertil Berg bäst.

Följande medlemmar fick pris för sitt boulespel: Bengt Bengtsson, Ragna Wallentin, Kjell Larsson, Vivi Delshammar, Per Delshammar och Eva Hed.

Bilder
oOo

Partävling den 6 september

Tävlingen drog 36 tävlande, fördelade på 18 par. Margit och Torsten Starfelt var tävlingsledare.

Pippi Brodén och Carola Hannah vann alla sina matcher och tog hem första pris med plus 20 i kvot.

Bilder
oOo

Sommarfesten den 10 augusti

Årets sommarfest kunde genomföras utan regn och blåst, något som annars har kännetecknat de senaste årens arrangemang.
Nya rekord slogs. Det var 54 deltagare i tävlingen och stämningen var god bland alla sammanbitna spelare. Banorna färggrant inramade av ett nyinköpt flaggspel.

I den efterföljande måltiden deltog 69 personer. Inträdet i tältet skedde till sång och musik av trubaduren Lars Nilsson som också underhöll under kvällen.

Det var med stor glädje som klubben överlämnade en check på 3 500 kronor till Monica Bengtson för att användas i Ssenyange Education Centre i Uganda. Monica berättade fängslande om vad stödet från Sverige betyder för skolans elever och deras möjligheter senare i livet.

En trevlig dag avslutades som sig bör med boulespel med »fel« hand, vilket väckte jubel i mörkret som sakta föll över stationsområdet.

Gunnar Edström

Bilder av Gunnar Edström, Göran Elfverson och Christer Wallentin
oOo

KM Singel den 12 juli

Arton spelare deltog i tävlingen, bland dem tre nya medlemmar. Tävlingen var uppdelad i tre grupper och segraren i varje grupp gick vidare till finalen.

Vid halvtolv-tiden fick spelet brytas för en stunds regn och åska. Det passade väl in med leveransen av pizzan.

Så småningom var det dags för final mellan dem som hade lyckats bäst i grundspelet. De flesta som hade varit med från början stannade kvar och följde slutomgången.

Det blev en spännande upplösning där var och en av de tre finalisterna vann var sin match. Klubbmästerskapet avgjordes på kvoten. Gunnar Edström vann, Carola Hannah blev tvåa och Jan-Erik Persson kom på tredje plats.

Bilder
oOo

Partävling den 28 juni

Tävlingen gick i fint väder och lockade tolv par. De främsta platserna belades av Jan och Siv Andersson, Kjell Larsson och Karin Svensson samt Jörn och Lena Heiberg.

Bilder
oOo

KM Dubbel den 14 juni

Det blev en lång dag, men imponerande att nästan alla stannade kvar över finalen. Sammanlagt 22 spelare var med.

Efter kvalificeringsronderna gick fyra lag vidare till finalomgången.
Torsten Starfelt och Bobs Svensson vann finalen. De vann alla sina åtta matcher. Övriga finalister var:

John Albertsen/Bengt Bengtsson
Nisse Blom/Gunnar Edström
Pippi Brodén/ Carola Hannah.

Bilder
oOo

Singeltävling den 24 maj

Tävlingen lockade sexton deltagare. Jörn Heiberg vann alla sina tre set och var därmed en ohotad segrare. Kjell Larsson kom på andra plats, och därefter följde Charlie Swensson och Knud Vingtoft på delad tredje plats.

Titta på bilder från tävlingen, klicka här. Läs resultatlistan, klicka här.

Bilder
oOo

Partävling den 3 maj

Sommarvädret höll i sig. Solen sken och termometern visade uppåt 20 grader. Jörn och Lena Heiberg ledde tävlingen.

Två av de tio paren vann alla sina tre matcher. Kjell Larsson och Knud Erik Vingtoft var bäst med +13 poäng. Därefter kom Bengt Bengtsson och Ann-Kari Zenkert med +7.

Bilder
oOo

Singeltävling den 12 april

Det här var årets första tävling. Vädret var fint: sol, omkring tio grader varmt, lite vind. Tävlingsledare: Gunnar Edström.

Fem av de tjugo deltagarna vann båda sina matcher. Bengt Göransson var i en klass för sig och slutade på plus 24. Därefter följde Lena Heiberg, Birgitta Göransson, Gunnar Edström och Tove Carlberg.

Efter tävlingen bjöd klubben spelarna på grillad korv.